Ministers op bezoek in Atjoni naar aanleiding van recente berovingen

De ministers van Defensie, Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ), Transport, Communicatie en Toerisme (TCT), Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS) en Justitie en Politie (JusPol) zijn vrijdagmiddag in Atjoni. Deze gezamenlijke inzet benadrukt de serieuze aanpak van de situatie door verschillende ministeries in het gebied.

Ter versterking van de politie in het gebied worden Regio Bijstandsteam-manschappen en eenheden van het leger ingezet. Deze gecombineerde inzet is bedoeld om de veiligheid te waarborgen en de nodige stabiliteit te creëren.

Als aanvullende maatregel zal de surveillance in het Brokopondo-district worden geïntensiveerd. Hierdoor wordt de zichtbaarheid vergroot, wat bijdraagt aan een proactieve aanpak van mogelijke veiligheidsrisico’s.

Een brief zal worden verzonden naar de procureur-generaal (PG) waarin wordt aangedrongen op de vorming van een gespecialiseerd onderzoeksteam. Dit team zal zich richten op de recente overvallen bij het Brokopondostuwmeer en Atjoni, met als doel een grondig en effectief onderzoek.

Verdere initiatieven en ontwikkelingen met betrekking tot deze kwestie zullen nauwlettend worden gevolgd, en wij zullen u op de hoogte houden van verdere communicatie en maatregelen.

error: Kopiëren mag niet!