Venezuela versterkt het leger in 2023

In 2023 heeft Venezuela zich gericht op het versterken en moderniseren van zijn strijdkrachten door het updaten van militair materieel, van het leger tot de marine, de luchtmacht en de nationale garde. De marine verwierf nieuwe apparatuur, terwijl de luchtmacht operationele oefeningen en herstelwerkzaamheden verrichtte, ondanks te maken te hebben gehad met ongevallen. De focus van militaire operaties lag onder meer op het bestrijden van onregelmatige gewapende groepen in het zuiden en het versterken van de aanwezigheid op de grens met Guyana Esequiba, waar Venezuela territoriale aanspraken heeft. Het land streeft naar militaire zelfvoorziening, zoals blijkt uit projecten zoals het Cemareh-helikopter onderhoudscentrum, en het recupereren van westerse militaire uitrusting. De Nationale Garde werkt ook aan het updaten van haar arsenaal en het vergroten van de operationele capaciteit. Het militaire initiatief van Venezuela weerspiegelt zijn toewijding om zijn verdedigingsvermogen te versterken te midden van regionale spanningen.

error: Kopiëren mag niet!