“Nu denkt men eerst tien keer na om veel uit te geven aan vuurwerk”

Verkopen en afschieten van vuurwerk is woensdag officieel gestart en duurt tot en met 1 januari 2024. Enkele personen zeggen in gesprek met Dagblad Suriname, dat zij liever voedingsproducten kopen dan vuurwerk. 

“Ik zie het als geld verbranden en hoe doe je dat als je het niet hebt”, zegt een alleenstaande vader van drie kinderen. “Voor de kinderen kunnen wel wat kleine dingen gekocht worden, maar wat ik jaren geleden deed komt nu niet meer terug. Ik kan me nog heugen dat  kinderen vuurwerk kregen van enkele burgers die het heel goed hadden, ik was er zelf een van. Je kwam met twee vuilniszakken naar huis en daar had je vuurwerk tot begin van het nieuwjaar, maar nu denkt men eerst tien keer na om zoveel uit te geven aan vuurwerk. Het afgelopen jaar hadden wij zes vuurwerkslachtoffers, waaronder een kind van vier jaar. Wel minder dan de afgelopen jaren. maar dan nog zeer gevaarlijk”, benadrukt de alleenstaande vader. 

“Het afschieten van vuurwerk kan zolang je budget het toelaat, maar wees toch voorzichtig. Je hebt liever je buik vol. dan je geld in de lucht.”

Een winkelier geeft aan, dat hij vuurwerk verkoopt. maar toch had getwijfeld.

“Ik hoop dat de verkoop vlot gaat, normaal had ik zes kasten vol vuurwerk en vier rekken, maar van het jaar heb ik twee kasten. Met de verkoop over het algemeen verwacht ik niet dat het vlot zal gaan. maar laten we hopen. Het afgelopen jaar heb ik niet veel kunnen verkopen, maar ik hoop dat het van het jaar wel anders verloopt, hoe ik toch weinig heb aan vuurwerk. Een ieder heeft het moeilijk en daarom toon ik ook begrip, wij voelen ook mee en voelen het ook. De meeste klanten kunnen alleen op borg kopen. maar is een handje helpen. Tot zover heb ik alleen kinderen in de winkel gekregen die pop pop kopen, wonderkaars, golden sparkles, puf paf en smoke bommel. Maar tot zover nog geen volwassenen die groot inkopen komen doen voor vuurwerk. De meeste burgers denken eerder aan het sparen of die centjes liever besteden aan voeding om het huishouden te ondersteunen.” 

TM

error: Kopiëren mag niet!