Een zoektocht naar werkende pinautomaten 

Rond de feestdagen is het altijd enorm druk bij pinautomaten in de binnenstad van Paramaribo. De binnenstad heeft toch nog redelijk veel pinautomaten. Het aantal pinautomaten in andere districten en ressorten is beduidend minder.

Weinig pinautomaten

In een district als Coronie is slechts 1 pinautomaat die de gehele gemeenschap en bezoekers moet voorzien van het nodige cash geld. Dit is ook zo in het district Nickerie waar slechts op enkele plekken pinautomaten zijn. In Nickerie is het minder erg, omdat er toch meer financiële instellingen zijn die hun diensten kunnen verlenen aan de gemeenschap. In Coronie is dit echter niet het geval. Wageningers zijn ook aan hun lot overgelaten wanneer het op pinnen aankomt. De bewoners moeten afreizen naar Nickerie of Paramaribo om daar over contanten te kunnen gaan beschikken via onder andere pinautomaten. 

Veel geld in huis houden met alle risico’s

De risico’s die men nu neemt om geld in huis te verbergen en het aantal berovingen heden ten dage zijn zorgwekkend. Men wil absoluut niet zoveel geld op zak, maar is noodgedwongen dit te doen, omdat er geen andere optie is. 

Mensen willen graag een verandering zien in het tekort aan pinautomaten in districten.

error: Kopiëren mag niet!