Ecuador’s nieuwe maximaal beveiligde gevangenissen te midden van toenemend geweld

Ecuador is van plan om in 2024 de bouw van nieuwe maximaal beveiligde gevangenissen te starten als reactie op het toenemend geweld en de overvolle gevangenissen. President Daniel Noboa heeft het initiatief genomen met de ceremoniële legging van de eerste steen. Met ruim 30.000 gevangenen en bijna duizend recent gearresteerde leden van criminele groepen, is de noodzaak voor veiligere detentiefaciliteiten hoog. Oorspronkelijk waren er plannen voor ongeveer vier gevangenissen, maar het aantal kan toenemen. De bouw zal naar verwachting drie maanden in beslag nemen, afhankelijk van technische aspecten.

De overheid is van plan jonge, recentelijk afgezwaaide militairen te rekruteren voor het personeel van deze gevangenissen. Dit project is onderdeel van Noboa’s campagnebelofte om de veiligheid in gevangenissen te verhogen, criminele activiteiten in te perken en overbevolking aan te pakken. Met dit initiatief wordt er een significante stap gezet naar verbetering van het strafrechtsysteem en de openbare veiligheid in Ecuador.

error: Kopiëren mag niet!