De verjaardag van Jay-Z zou een feestdag in New York City kunnen worden

Er is wetgeving ingevoerd om van de verjaardag van de legendarische rapper een officiële feestdag te maken. De verjaardag van Jay-Z zou binnenkort een groter feest kunnen worden dan ooit in zijn thuisstad. Eerder deze maand werd door leden van de gemeenteraad van New York wetgeving geïntroduceerd om de verjaardag van de legendarische, uit Brooklyn afkomstige rapper (4 december) om te zetten in een feestdag met de naam ‘Jay-Z Day’, aldus ABC 7 New York.

NEW YORK, NY – JANUARY 28: Recording artist Jay Z, daughter Blue Ivy Carter and recording artist Beyonce attend the 60th Annual GRAMMY Awards at Madison Square Garden on January 28, 2018 in New York City. (Photo by Kevin Mazur/Getty Images for NARAS)

“Het mondiale fenomeen Jay-Z – geboren als Shawn Carter – staat algemeen bekend als kunstenaar, mogul, echtgenoot en vader, vermogensbouwer en voorstander van economische ontwikkeling en gemeenschapsdoelen”, zei raadslid Farah Louis tijdens de resolutievergadering.

Ze vervolgde: “December 4 terwijl Jay-Z Day aan de wereld bekendmaakt hoe deze zoon uit Brooklyn alles kan zijn, inclusief geliefd bij zijn gemeenschap. In de geest van het vieren van het 50-jarig jubileum van Hip Hop is het passend om een ​​jaarlijkse viering in te richten om een ​​held van eigen bodem te erkennen en tegelijkertijd onze gemeentelijke steun te betuigen.”

Volgens UPROXX is de resolutie naar de Commissie Culturele Zaken, Bibliotheken en Internationale Intergroepsrelaties gestuurd.  Nadat het bij de gemeenteraad is ingediend, zal het worden besproken tijdens de gemeenteraadszitting van 2024, die begint op 3 januari. Weken na zijn 54e verjaardag en slechts enkele dagen voor Kerstmis werd Hov gespot in een New Yorkse tourbus met vrouw Beyoncé, dochter Blue Ivy, samen met andere vrienden en familie.

error: Kopiëren mag niet!