11-jarig meisje zonder toestemming moeder door vader uit Guyana illegaal  naar Suriname gebracht

De 11-jarige B.T is in juli zonder toestemming van haar moeder vanuit Guyana door haar vader B.K en zijn huidige partner M.D via de backtrack route illegaal naar Suriname gebracht. De vader is visser op Boskamp in het district Saramacca en is vaak dagenlang op zee of op de rivier, waardoor het kind met de stiefmoeder achterbleef op Boskamp. 

Meisje door stiefmoeder mishandeld

Tijdens afwezigheid van de vader kreeg het kind een onmenselijke behandeling en werd eveneens door de stiefmoeder mishandeld. Op een bepaald moment viel dit de buurtbewoners op, aangezien het kind hulp zocht bij ze. Toen de vader bij terugkeer van zee ook van de handelingen van zijn partner op de hoogte werd gesteld, bleef het meisje tijdens zijn afwezigheid bij anderen. Ondanks deze maatregel werd het meisje op woensdag 27 december weer door de vrouw mishandeld, waarop de buren direct de politie van het bureau Calcutta daarvan in kennis stelden. 

Agenten gingen naar de locatie en na een ingesteld onderzoek werd de stiefmoeder op 27 december op haar woonadres aangehouden. Hierna is zij ter voorgeleiding overgebracht naar het politiebureau.

Na overleg met het Openbaar Ministerie is de verdachte M.D. door de politie in verzekering gesteld. Het verdere onderzoek van deze zaak is overgedragen aan de politie van de afdeling Jeugdzaken, zo bericht het Korps Politie Suriname.

error: Kopiëren mag niet!