ONS.Moord op JFK 60 jaar geleden

DOOR JORDI BOU
22 november 2023 – Op 22 november 1963 werd president John F. Kennedy vermoord toen zijn colonne door de straten van Dallas, Texas reed. Zijn vrouw, Jackie, zat aan zijn zijde in de limousine toen hij werd neergeschoten. Die dag zestig jaar geleden wordt gezien als een van de donkerste dagen in de Amerikaanse geschiedenis.

Deze schokkende gebeurtenis is diepgeworteld in het collectieve geheugen van de Amerikanen en de meesten beschouwen het als een beslissende gebeurtenis van de jaren zestig.

Geen enkele andere gebeurtenis heeft zoveel complottheorieën voortgebracht – van mainstream (CIA of Cubaanse betrokkenheid) tot bizar (UFO-doofpotten).

Met veel plezier herinnerd vanwege zijn jeugdige kracht en glamoureuze levensstijl, blijft Kennedy populair bij de Amerikanen vanwege zijn aanpak van de Cubaanse rakettencrisis, zijn oproep tot publieke dienstverlening met programma’s als het Peace Corps, en een belofte – die later werd vervuld – om een astronaut op de grond te zetten. maan vóór het einde van de jaren zestig.

error: Kopiëren mag niet!