LEGER

Amerikaanse marine gebruikt stealthy zeilboot-drone nabij Iran
20 november 2023 – Terwijl de VS racen om tegenstanders zoals Iran tegen te gaan, voert Ocean Aero de productie op van de Triton, een autonoom schip dat wapens en andere ladingen kan vervoeren.

De Triton kan zowel aan de oppervlakte varen als opereren in een onderzeeërmodus, wat een nieuwe dimensie biedt in oorlogsvoering en bewaking op zee.

Het schip is ontworpen met stealth in gedachten. Met een lengte van minder dan vijf meter beschikt het over een lage radar en visuele signatuur, waardoor het voor tegenstanders moeilijk te detecteren is. Dit stealth-vermogen is cruciaal bij haar operaties, vooral in gevoelige gebieden zoals het Midden-Oosten, waar de Amerikaanse marine het momenteel gebruikt om bedreigingen van landen als Iran tegen te gaan, aldus online publicatieplatform Medium.

error: Kopiëren mag niet!