Miss Nicaragua Sheynnis Palacios wint Miss Universe 2023-verkiezing

Er is een nieuwe Miss Universe gekroond. Sheynnis Palacios uit Nicaragua won de titel van 2023 tijdens de 72e finale van de internationale competitie in San Salvador, El Salvador, zaterdag 18 november. Ze is de eerste deelneemster uit haar land die de Miss Universe-verkiezing wint. De 23-jarige, tv-presentatricr en model, versloeg eerste runner-up Anntonia Porsild uit Thailand en tweede runner-up Moraya Wilson uit Australië. 

De andere deelneemsters die de top 10 haalden om in de finale te verschijnen waren Camila Avella uit Colombia, Isabella García-Manzo uit El Salvador, Camila Escribens uit Peru, Michelle Dee uit de Filipijnen, Karla Guilfú Acevedo uit Puerto Rico, Athenea Pérez uit Spanje en Diana Silva uit Venezuela. In totaal namen 84 dames deel aan de Miss Universe 2023-verkiezing en zij streden in avondjurk, zwempak en klederdracht. 

Paleisachtig gekleed in een met zwart versierd kostuum ontworpen door Jorge Salazar Caliz, geïnspireerd op de Nicaraguaanse Grackle, een vogel afkomstig uit haar land. Miss Universe 2022 R’Bonney Gabriel, ook een voormalige Miss USA, overhandigde de winnares de kroon. Uren voor de finale deelde Palacious, die al eerder aan veel verkiezingen had deelgenomen, een oprechte boodschap op Instagram over het vervullen van een kinderdroom om deel te nemen aan de wereldwijde competitie. “Vanavond draag ik het op aan mijn innerlijke kind en aan elk van de meisjes die ernaar verlangen deze droom waar te maken”, schreef ze in het Spaans, “zelfs de lucht is de limiet, droom zo groot dat mensen denken dat het onmogelijk is om deze te verwezenlijken, omdat dat is waar je weet dat je dromen en doelen obstakels zullen overwinnen, en vergeet niet om ze te begeleiden met vastberadenheid, doorzettingsvermogen en passie.”

Ze vervolgde: “Mijn prachtige vaderland, bedankt dat ik een ambassadrice mag zijn van jouw cultuur, van jouw landschappen, van onze identiteit en koloniale schoonheid, mijn Nicaragua… het zal een eer zijn om nog één nacht jouw naam te schreeuwen en te bewijzen aan het universum dat het thuisland misschien klein is, maar we vol grote dromen zijn.”

error: Kopiëren mag niet!