“Spaanse Vrouwenvoetbalovereenkomsten Met Federatie en Overheid Gaan Vooruit”

De overeenkomsten die vorige week werden gesloten tussen de Spaanse vrouwenvoetballers, de nationale voetbalbond en de regering, zijn woensdag verder uitgewerkt. De bijeenkomst had tot doel “de basis van de overeenkomst te verstevigen en samenwerking te waarborgen om het vrouwenvoetbal te bevorderen door middel van dialoog met de speelsters van het nationale vrouwenteam,” aldus de Spaanse sportraad (CSD) in een verklaring.

De CSD, die rapporteert aan het Ministerie van Cultuur en Sport, de voetbalbond (RFEF) en de speelsters, vertegenwoordigd door de FutPro-vakbond, hebben de eerder gesloten overeenkomst verder uitgewerkt en de structuur van een nieuwe drievoudige commissie gedefinieerd om de ontwikkeling van verbeteringen in het vrouwenvoetbal te volgen.

Victor Francos, voorzitter van de CSD, noemde de bijeenkomst “zeer positief” en bevestigde dat het document naar verwachting op 9 of 10 oktober zal worden ondertekend, tenzij er onvoorziene problemen zijn.

Eerder waren de Spaanse speelsters in staking gegaan na een incident waarbij Luis Rubiales hen gedwongen kuste en eisten ze verdere veranderingen. Uiteindelijk stemde de meerderheid ermee in om te spelen na een lange nachtelijke spoedvergadering in Oliva tussen de CSD, RFEF en het team.

Het opgestelde document omvat enkele wijzigingen die hebben plaatsgevonden, waaronder het ontslag van secretaris-generaal Andreu Camps en de directeur van integriteit Miguel Garcia Caba.

Dubbele Ballon d’Or-winnaar en aanvoerder van Spanje, Alexia Putellas, noemde de bijeenkomst van vorige week een keerpunt om “onze sport, en ik denk dat vrouwensport, en bijgevolg de maatschappij, veel beter te maken”.

Het Spaanse vrouwenelftal, winnaar van het Women’s World Cup, versloeg Zweden en Zwitserland in de Nations League om hun kansen op deelname aan de Olympische Spelen van volgende zomer te vergroten.

error: Kopiëren mag niet!