Burgers gebelgd over trage bestrijding muskieten in stad en district 

Langzamerhand begint de eens bekende spuitwagen weer tevoorschijn te komen. Echter is het volgens burgers veel te laat. In verschillende woonbuurten hebben bewoners last van muskieten. Daarnaast wordt gewaarschuwd dat dengue-gevallen toenemen. Het district Nickerie heeft ook te maken met een muskietenplaag.

Het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG) van het ministerie van Volksgezondheid heeft inmiddels bekend gemaakt, dat in verband met de intensivering van de dengue bestrijding het team van het BOG met behulp van de “Dengue wagen” bespuitingswerkzaamheden zal verrichten. In Paramaribo worden de komende dagen de ressorten Welgelegen en Weg naar Zee aangedaan.

Ook in Mariënburg en Tamanredjo in het district Commewijne worden werkzaamheden uitgevoerd.

Het BOG meldt dat de bespuitingen plaatsvinden tussen 17:00 uur en 21.00 uur. Voorts wordt mensen gevraagd om voorzorgsmaatregelen te nemen. Daaronder vallen; het openhouden van ramen en deuren, het afdekken van voeding en drinkwater, het opbergen van kledingstukken en het beschermen van baby’s en patiënten met ademhalingsproblemen. Bij hevige regenval zal de bespuiting niet plaatsvinden, stelt het BOG. 

error: Kopiëren mag niet!