Bewoners Hollandse Kamp kampen met ernstig waterprobleem

Sergio Jubithana, dorpshoofd van Hollandse Kamp in Para, geeft tegenover Dagblad Suriname aan, dat het dorp al meer dan een maand te kampen heeft met een ernstig waterprobleem. Volgens Jubithana kampen zij met dit probleem sinds de droge tijd begonnen is. Dit probleem is steeds weer onder de aandacht gebracht van een leidinggevende van de SWM (Surinaamsche Waterleiding Maatschappij) van de regio, zegt Jubithana.

“Steeds geeft men aan, dat men bezig is. Men komt ontluchten, vooral langs de Krakaweg en voorin van het dorp. Achterin van het dorp komt er wel een beetje water, totdat het op bepaalde momenten niet meer komt. Maar, we willen natuurlijk een duurzame oplossing hebben voor dit probleem. Men wist ons te vertellen, dat door slecht onderhoud en verouderde systemen te Republiek, we dit probleem nog enige tijd zullen meemaken.”

Tijdens deze droogte en vakantieperiode hebben de mensen echt water nodig. Het dorpshoofd heeft daarom getracht een oplossing te zoeken met behulp van watertrucks. Maar, het loopt maar niet, stelt hij. “Het lukt niet om de watertrucks naar hier te brengen en een reguliere systeem in te bouwen. Bijvoorbeeld op Cabendadorp hebben ze geen water uit de kraan. Daar wordt er op regelmatige basis water gebracht. Dus we zouden ook gebruik willen maken van zo’n systeem. Dit is een probleem van Zanderij en omgeving. De leidinggevende was zich vorig week komen oriënteren en constateerde dat dit probleem in het heel gebied is.”

Jubithana zegt dat de dorpsbewoners nu gebukt gaan onder dit probleem en dat sommigen zelfs bij een commerciële instantie water hebben moeten kopen. “Het baart ons ernstige zorgen. Straks begint de school ook. De overheid moet met middelen komen om verandering te brengen in de situatie. We vragen ook om een tussentijdse oplossing, dat de watertrucks op regelmatige basis naar het gebied komen om het dorp te voorzien van water”, aldus Jubithana.
SK

error: Kopiëren mag niet!