Verstappen wint GP van Japan, Red Bull pakt constructeurstitel

Op zondag won Max Verstappen handig de Grand Prix van Japan, waardoor Red Bull het Formule 1-constructeurskampioenschap van 2023 veroverde. Dit is het tweede opeenvolgende constructeurskampioenschap voor Red Bull en het zesde in hun teamgeschiedenis. Verstappen leidde elke ronde op Suzuka en heeft nu 400 punten voor het seizoen, met een voorsprong van 177 punten op de tweede plaats, Sergio Perez. De race werd compleet gemaakt door de twee McLarens, met Lando Norris als tweede en rookie Oscar Piastri als derde, waarmee hij de eerste rookie was die sinds 2017 op het podium van een race eindigde. Perez kende problemen tijdens de race en eindigde zijn race vroegtijdig in de garage. Ferrari-coureurs Charles Leclerc en Carlos Sainz eindigden als vierde en zesde, terwijl Lewis Hamilton en George Russell respectievelijk vijfde en zevende werden voor Mercedes. Esteban Ocon en Pierre Gasly van Alpine completeerden de top tien.

error: Kopiëren mag niet!