President Santokhi terug van bezoek aan VN in New York

President Chandrikapersad Santokhi, die de 78e Algemene Vergadering van de Verenigde Naties van 19 tot en met 22 september heeft bijgewoond, is vrijdag 22 september teruggekeerd in Suriname.

Hij heeft de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties toegesproken en met verschillende wereldleiders bilaterale gesprekken gevoerd over de uitvoering van Agenda 2030 en de zeventien Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen. In zijn toespraak voor de algemene VN-vergadering heeft hij zich vooral gericht op klimaatverandering, met name het vinden van nieuwe financieringsmechanismen, en de behandeling van aspecten daarvan.

Dit bezoek had als doel de samenwerking van Suriname met andere landen verder te ontwikkelen. De president richtte zich vooral op acties die ondernomen moeten worden tegen klimaatverandering in ons land, maar ook op de steeds verslechterende politieke, humanitaire en veiligheidssituatie in Haïti.

error: Kopiëren mag niet!