“Dimarco bezorgt Inter Milan overwinning met beslissend doelpunt tegen Empoli”

Inter Milan heeft zijn perfecte start van het Serie A-seizoen voortgezet met een 1-0 overwinning op Empoli. Federico Dimarco scoorde het enige doelpunt van de wedstrijd met een schitterende halve volley in de linkerhoek, zes minuten na rust. Deze overwinning plaatst Inter op de eerste plaats in de competitie met drie punten voorsprong op AC Milan, dat Verona met 1-0 versloeg.

Empoli had vorige week zijn coach ontslagen na een zware nederlaag tegen Roma, maar slaagde er niet in om Inter te weerstaan. De Franse international Marcus Thuram raakte de lat voor Empoli in de 77e minuut voordat hij werd vervangen door Alexis Sánchez, die zijn rentree maakte in de Serie A.

Inter-coach Simone Inzaghi was tevreden met de overwinning en merkte op dat zijn team de juiste aanpak had gehanteerd. Inter is momenteel het enige team in de competitie dat nog geen punten heeft laten liggen.

In een andere wedstrijd verloor Juventus met 4-2 van Sassuolo, waardoor ze al vijf punten achter Inter staan op de vierde plaats. Napoli speelde gelijk tegen Bologna, waardoor ze zeven punten achter Inter blijven. De druk op de nieuwe Napoli-coach Rudi Garcia neemt toe na een gelijkspel en een nederlaag in de competitie.

Inter zal volgende week zonder spits Marko Arnautovic spelen vanwege een ernstige blessure aan zijn linkerdij. De club kijkt uit naar een ontmoeting met Sassuolo, terwijl Napoli hoopt op een verandering van fortuin in hun confrontatie met Udinese.

error: Kopiëren mag niet!