SRD 1008,7 miljoen opgehaald bij TD-veiling 

De termijndeposito (TD) veiling van de Centrale Bank van Suriname van deze week, 20 september, heeft een geldhoeveelheid van SRD 1008,7 miljoen uit het bankensysteem gehaald en tijdelijk vastgebonden gedurende perioden van 1 week, 1 maand en 3 maanden. Bij het 1-weekse TD-instrument is een bedrag van SRD 501 miljoen toegewezen tegen een rente van 38,5 procent. Dit was ook het rentepercentage vorige week.

Bij de 1-maandse TD’s hebben de deelnemende algemene banken voor in totaal SRD 432,2 miljoen geboden. Dit bedrag is volledig toegewezen tegen een rentepercentage van 45,2 procent. Dit is een stijging van 0,2 procentpunt ten opzichte van vorige week.

De belangstelling onder de algemene banken om geld te beleggen voor een periode van 3 maanden is ook deze week beduidend minder. Ze hebben voor een totaal bedrag van slechts SRD 75,5 miljoen geboden. Deze is toegewezen tegen een rente van 62,5, een stijging van 4,2 procentpunt ten opzichte van vorige week.  

De TD-veilingen is onderdeel van de Open Markt Operaties van de Centrale Bank, en is bedoeld om overtollige geldhoeveelheden voor een korte periode uit roulatie te halen. Hiermee wil de Centrale Bank van Suriname de inflatie in bedwang houden.

error: Kopiëren mag niet!