Voedselzekerheid en solidariteit met Haïti op AVVN-agenda Suriname


Tijdens de 78ste Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in New York heeft de Surinaamse regeringsleider Chandrikapersad Santokhi gesproken over voedselzekerheid en solidariteit met Haïti.

Hij benadrukte het belang van wetenschap, technologie en innovatie om voedselproductie te verhogen en de landbouwproductiviteit te verbeteren. President Santokhi benadrukte ook het belang van digitale technologieën en kondigde de Nationale Digitale Strategie 2023-2030 van Suriname aan. Hij noemde het CARICOM Voedselzekerheidsprogramma als een voorbeeld van het verminderen van voedselimport en het bevorderen van lokale productie.

Daarnaast vroeg hij wereldleiders om aandacht voor de verslechterende situatie in Haïti en riep op tot meer politieke inspanningen om concrete acties te ondernemen en drong aan op dialoog en overeenstemming binnen de Haïtiaanse gemeenschap

error: Kopiëren mag niet!