President Santokhi roept op tot concrete acties tegen klimaatverandering

President Santokhi roept op tot concrete acties tegen klimaatverandering terwijl de COP 28-klimaatconferentie nadert. Hij zei dit woensdag in zijn toespraak tijdens de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in New-York.

Hij benadrukt de ernstige wereldwijde gevolgen van klimaatverandering en het gebrek aan vooruitgang bij het verminderen van emissies. Suriname, hoewel koolstof-negatief, ervaart zelf de gevolgen van klimaatverandering, zoals extreme hitte, watertekorten en overstromingen.

De president pleit voor internationale samenwerking en financiering om mitigatie- en aanpassingsbeleid uit te voeren en benadrukt de noodzaak van compensatie voor landen met veel bos, die fungeren als koolstofputten voor de wereld. Hij roept staatshoofden en regeringsleiders op om beslissende stappen te nemen om klimaatverandering aan te pakken en de levensomstandigheden te verbeteren.

error: Kopiëren mag niet!