Caribische waterbedrijven nemen collectief deel aan afzonderlijke verzekeringsportefeuille

Caribische waterbedrijven nemen gezamenlijk deel aan een aparte verzekeringsportefeuille genaamd de Caribbean Water Utility Insurance Collective Segregated Portfolio (CWUIC SP). Deze portefeuille is opgezet door de Inter-American Development Bank (IDB) in samenwerking met CCRIF SPC, de regering van het Verenigd Koninkrijk, Climate Investment Funds (CIF), Caribbean Development Bank (CDB) en The Coca Cola Foundation.

Het doel van CWUIC SP is om de waterbedrijven in het Caribisch gebied te ondersteunen bij rampenbestrijding en herstel, aangezien deze regio extreem kwetsbaar is voor natuurrampen. CWUIC SP zal dienen als een kenniscentrum voor rampenrisicobeheer en -financiering en zal bestaan uit drie componenten: rampenbestrijding, parametrische verzekering en veerkracht. Ongeveer 35 waterbedrijven in het Caribisch gebied zullen deelnemen aan CWUIC SP en zich verzekeren tegen verschillende natuurrampen.

De Britse overheid heeft financiële steun verleend aan CWUIC SP, evenals de CDB, CIF en The Coca-Cola Foundation. CCRIF SPC heeft een investering van $25 miljoen ontvangen van de Britse overheid om CWUIC SP te kapitaliseren.

De IDB is een toonaangevende bron van financiering voor economische ontwikkeling in Latijns-Amerika en het Caribisch gebied, terwijl de CDB een regionale financiële instelling is die bijdraagt aan de economische groei en ontwikkeling van haar lidstaten. The Coca-Cola Foundation is gericht op het ondersteunen van gemeenschappen over de hele wereld, terwijl de Britse overheid een nieuwe benadering van ontwikkeling hanteert die gebaseerd is op langetermijnpartnerschappen en wederzijdse verantwoording.

error: Kopiëren mag niet!