“Werkervaring opbouwen”

Een centje in de vakantie verdienen komt altijd goed uit. Enkele tieners die een vakantiejob hebben geven tijdens een gesprek aan dat zij het toch leuk vinden om in de vakantie te werken.  Er is bijna niets te doen in de vakantie en wat geld verdienen komt goed uit in plaats van thuis zitten, zegt een jongen die achttien jaar is. De tiener geeft aan dat hij het leven op zo een manier ook leert kennen. “Je leert omgaan met je medemens, leert de mens ook kennen en bouw je ervaring op. Het is net een oppepper voor de toekomst, ik ga later of tijdens mijn studieperiode werken, dus ik leer dan een beetje van alles. Daarnaast heb ik ook wat geld op zak om enkele zaken te doen”, zegt de tiener. “Ik baalde om mijn moeder en vader te vragen naar wat geld om mij te lenen of te geven om met mijn vrienden of vriendin te chillen. Op zo een manier leer ik ook om te gaan met geld en  leer ik de mensen om mij heen kennen”.

Een andere tiener die haar tante helpt met de verkoop langs de straat gaf aan dat zij het ook leuk vind om in de vakantie te werken. “Ik leer heel veel en ben op zo een manier ook aan het overwegen wat ik later wil doen in de toekomst. Je hebt klanten die vaak aangeven hoe het op de werkvloer is. En zo leer ik ook enkele dingen en zit ik ook even te denken van wat ik wil worden. Meedoen met de verkoop is vermoeiend vooral in deze felle zon maar ik vind het leuk”, zegt de tiener. 

error: Kopiëren mag niet!