Wat als God je belt: “Stort geld bij God, de Bank of Heaven”

Stel je eens voor dat je gewoonweg aan het rondlopen bent en plotseling je telefoon gaat. Je neemt op en aan de andere kant van de lijn hoor je een mysterieuze stem die zichzelf als God voorstelt. Wat zou er door je heen gaan? Zou je denken dat het een grap is of dat je misschien gek aan het worden bent?

De gedachte dat God je belt, roept talloze vragen op. Wat zou Hij te zeggen hebben? Zou Hij je een speciale missie geven of simpelweg een vriendelijk gesprek willen voeren? Hoe zou Hij klinken? Zou Hij iedereen op dezelfde manier benaderen of zou Hij zich aanpassen aan de behoeften van elk individu?

De mogelijkheid dat God met je communiceert, zou zeker een diepgaande impact hebben op je leven. Het zou je wereldbeeld veranderen en je dwingen om kritisch na te denken over wie je bent en wat je doet. Het zou je motiveren om te streven naar een hogere morele standaard en je keuzes onder de loep te nemen.

Hoewel we nooit kunnen weten wat er zou gebeuren als God ons zou bellen, kunnen we het idee dat Hij er altijd is om naar ons te luisteren en ons te begeleiden, koesteren. Het geloof in iets groters dan onszelf kan troost bieden en ons helpen om ons leven betekenisvoller te maken.

Maar in Spanje geloofde een vrouw dat haar geld wel kwijt kon bij de Kerk van de Hemel. Een Spaanse man wordt beschuldigd van misbruik van een zeer religieuze oude vrouw door zich voor te doen als haar Heer en Verlosser. Hij vroeg haar geld te storten bij Zijn ‘Kerk van de Hemel’.
Kun jij ‘nee’ zeggen tegen God? Wat als Hij u rechtstreeks zou bellen om een gunst te vragen?

Esperanza, een oudere vrouw uit León, in het noordwesten van Spanje, kon God niet weigeren toen hij haar opbelde en haar vertelde haar spaargeld in Zijn ‘Kerk van de Hemel’ te stoppen, omdat dat een betere rente opleverde dan aardse rente en volgde Zijn instructies gedurende zes jaar, waarin ze ongeveer 300.000 euro deponeerde in een lokale supermarkt, in de overtuiging dat het geld naar een hemelse kerk ging.

Dus toen de oudere vrouw in 2013 voor het eerst Gods telefoontje ontving, was ze niet zo verrast. Hij vertelde haar dat ze haar geld moest storten op een “betaalrekening van God bij de Bank of Heaven”.

Het slachtoffer leed aan religieuze waanvoorstellingen en geloofde dat ze een heilige was. De vermeende oplichter, een lokale winkelier, maakte misbruik van haar geloof om zichzelf te verrijken. De oplichter wordt nu aangeklaagd en riskeert acht jaar gevangenisstraf.

error: Kopiëren mag niet!