“Op de hossel zijn is geen vaste baan maar een optie”

“Dag en nacht op de hossel is geen leven maar een manier om het te kunnen overleven”, zegt Ry. Hij is vader van drie en ziet zijn gezin alleen tegen elf in de avond. Ry geeft aan dat hij geen vaste baan heeft en hij op een of andere manier werkt om zijn gezin te kunnen voeden en het dak boven hun hoofd te houden. “Ik besloot samen met een vriend van mij van negen uur in de ochtend tot elf uur, soms later in de avond zelfs te hosselen. Hij verkoopt drankjes en ik iets anders.” Ry gaf aan dat het in het begin heel anders was, hij was in het begin even op de hossel en dan weer wat tijd met zijn gezin doorgebracht. Maar dat is helemaal veranderd door de financiële situatie en zijn klantenkring. “Ik moet nu dubbel werken om aan meer geld te komen. Daarnaast wordt ik ook vaak gebeld als ik er niet ben en klanten naar mij zoeken, dus komt goed uit.” Ry gaf aan dat hij het niet leuk vindt zijn gezin niet te zien. “Je mist op zo een manier alles. Ik heb intussen de schooluitslag gemist van mijn oudste dochter. Ik heb daarnaast ook gemist hoe mijn laatste zoon een stapje heeft gemaakt en kan ik mijn vrouw ook niet helpen met het een en andere. Maar zodra er iets dringend is ben ik er wel, dat weet mijn vrouw ook, zij begrijpt de situatie en leeft met mij mee. Als ik in de avond thuis ben wachten mijn vrouw en twee andere kinderen op mij, de jongste slaapt intussen al. Ik vind het jammer, maar dat zijn de offers die je moet doen om je gezin het beste te geven”, benadrukt Ry.

De vriend van Ry geeft op zijn beurs aan dat hij ook geen andere optie heeft en hij op zo een manier verdient. “Ik baal verschrikkelijk ik heb geen vrouw maar draag de zorg van mijn twee kinderen en mijn moeder. Ik ben op de hossel en mijn moeder doet het een en ander met mijn kinderen. Ik ben ook de hele dag weg, het is gewoon zitten in mijn auto in dit hete weer en kijken wanneer een klant komt”, zegt de vriend van Ry.  “Ik heb dagelijks eten voor de ochtend maar dan raakt het na een tijd ook weer op.” Ray en ik kopen soms een portie eten en dan delen wij het of zijn vrouw brengt een portie. “Het is geen levensstijl maar op een andere manier kan het ook niet. Ik ben blij dat ik er niet alleen ben. Als ik even wil slapen, dus een dutje wil doen, dan kijkt Ry even wie komt en gaat of wie geholpen moet worden en ik het omgekeerd. Wij staan gelukkig ook niet ver van een winkel dus een koud drankje gebruiken wij normaal. Ik klaag niet van de keuze die ik heb gemaakt maar wil mensen op de hoogte stellen dat men ondanks de moeilijke tijden een oplossing zoekt en offers brengt. Zit niet en wacht niet aan het eind weet jij wat nodig is”, aldus de vriend. 

error: Kopiëren mag niet!