Lil Wayne verlicht het podium met openingsoptreden tijdens de MTV VMA’s van 2023

Lil Wayne heeft het MTV VMA-publiek van 2023 er zojuist aan herinnerd waarom hij een van de grootste is. Lil Wayne verlicht het podium met openingsoptreden tijdens de MTV VMA’s van 2023. De rapgigant voerde enkele van zijn kenmerkende hits uit terwijl hij proostte op het 50-jarig jubileum van de hiphop. De legendarische rapper uit New Orleans, 40, maakte zijn aanwezigheid bekend tijdens de jaarlijkse prijsuitreiking om dit jaar iets groters te vieren dan alleen de VMA’s: de 50e verjaardag van hiphop. Tijdens zijn openingsoptreden op het hoofdpodium in New Jersey beluisterde Wayne enkele van zijn hits, waaronder Tha Carter V-versie “Uproar” en de nieuwe single “Kat Food”. Wayne opende zijn medleyset van twee nummers met de hit van 2018 terwijl hij een zwarte hoodie en zonnebril droeg, terwijl hij rond een roodgetinte podiumopstelling rende. Voor zijn tweede nummer, ‘Kat Food’, sprong Weezy in het publiek om de show met wat meer opwinding te helpen beginnen, terwijl zijn dansers hun ding deden op het podium. Toen hij zich eenmaal had ingepakt, zorgde Wayne ervoor dat hij elke danser een knuffel gaf voordat hij wegstapte. Direct na zijn optreden presenteerde goede vriend en mede-Young Money-geweldige Nicki Minaj Wayne de ‘grootste rapper aller tijden’. Dinsdag zullen een paar andere rapzwaargewichten proosten op de hiphopmijlpaal, die in augustus algemeen werd erkend en de festiviteiten het hele jaar door zullen doorgaan. Weezy wordt dinsdagavond toegevoegd als VMA-artiesten in de rapwereld: rapiconen DMC, Doug E. Fresh, Grandmaster Flash and the Furious Five, LL Cool J. De hiphopgroet van VMA komt ruim een ​​maand nadat een groot deel van de muziekwereld heeft geproost op 50 jaar hiphop, precies vijf decennia nadat pionier DJ Kool Herc platen draaide in een flatgebouw in de Bronx. Sindsdien hebben de grootste namen van het genre gedeeld wat de verjaardag voor hen betekent, waarbij meer dan 30 artiesten zich openden voor PEOPLE over deze mijlpaal. “In eerste instantie was het gevoel van: ‘Dit ben ik.’ Het was niet zo van: ‘Hier is iets dat hiphop heet en ze rappen.’ Dat was het niet. Je hoorde het en onmiddellijk zei elke cel en atoom in je lichaam: ‘Dit ben ik”, zei VMA-artiest DMC – van de legendarische rapgroep Run-DMC – destijds.

error: Kopiëren mag niet!