“M’n vrienden en ik gaan  huis aan huis om te vragen of ze iets voor ons te doen hebben”

“Hoe de financiële zaken in het land niet zo vlot lopen, denk ik niet dat je ook bij iemand aan de deur kan aankloppen voor een werk”, zegt Gray. Niet alleen voor hem is het moeilijk, maar ook voor vele andere jongeren die een vakantiejob zoeken. “M’n vrienden en ik nemen toch de kans om huis aan huis te gaan naar mensen en hen te vragen of ze iets voor ons te doen hebben. Het werkt niet altijd, maar in de meeste gevallen wel. Zo hebben wij wat te doen in de vakantie en verdienen wij ook wat erbij” , zegt Furgel.

De situatie van het land maakt het in alle sectoren moeilijk.  Naar aanleiding hiervan zijn ook enkele gesprekken gevoerd met ondernemers. Uit de gesprekken wordt gehaald, dat het nu moeilijk is om het hoofd boven water te houden.

“Het is nu al moeilijk om mijn arbeiders die ik nu in dienst heb te betalen. Het lijkt mij dan niet verstandig om iemand bij te nemen, ik ga dan een wonder moeten verrichten om hem te betalen”, zegt een ondernemer. 

Een andere ondernemer geeft aan dat hij zijn best wel probeert te doen om de jongere generatie een kans te geven. “In deze tijd merk ik dat het voor eenieder moeilijk is geworden. Maar, ik probeer toch beschikbaar te zijn voor eenieder en probeer tot waar ik kan te helpen. Door te bellen en een optie te zoeken, kom ik zo ook aan klanten. Want in deze moeilijke tijd kan ik mijn werknemers niet in de steek laten. Een baan vinden is alweer geen makkelijke optie”, stelt deze ondernemer.

De ondernemer zegt ook, dat hij ook jongens van de buurt de gelegenheid biedt om iets te verdienen. “Er zijn veel jongeren in de buurt bij mij die naar een baan zoeken. Zo probeer ik hen ook te ondersteunen om ze iets aan te bieden. Hierdoor laat ik ze een paar kleine klusjes op het erf of in de tuin doen. Je moet de jongens juist in deze tijd ondersteunen en van daaruit de gelegenheid nemen om met hen te praten. Ik heb het vaak gedaan en merk dat het werk hen stimuleert om geen verkeerde dingen te doen, waaronder stelen of iemand kwaad te doen. Alles is duur en de centjes zeggen niet veel en dat maakt dat er veel werkzoekenden zijn. Maar, door op de juiste deur te kloppen kom je wel een oplossing tegen”, benadrukt de ondernemer.

Hij adviseert de jongeren om niet op te geven en hun best te blijven doen om iets te worden in de maatschappij. 

TM

error: Kopiëren mag niet!