Opmerkelijk: Drugs en ruim 5.000 XTC-pillen voor Suriname onderschept in Vlissingen

Een opmerkelijke vondst in de haven van Vlissingen. Nu eens geen cocaine onderschept aan boord van een schip uiy Suriname, maar dozen in een container waarin diverse soorten verdovende middelen werden  aangetroffen met als bestemming….. Suriname. 

De vondst werd al op 24 april gedaan, maar kan vanwege onderzoeksbelangen nu pas worden gemeld, zo meldt het Nederlandse Openbaar Ministerie.

In onder andere lege dozen waspoeder en bokszakken werden naast 15 kilo hasj ook 1.3 kilo cannabis, ruim 300 gram heroïne en maar liefst 5.223 XTC-pillen ontdekt. De zending was bestemd voor een bedrijf in Paramaribo.

De vondst werd gedaan door de Douane die niet alleen containers die in de havens van Nederland aankomen controleert, maar ook zendingen die de havens juist verlaten.

Alle drugs zijn inmiddels vernietigd en het HARC-team is bezig met een onderzoek. Het HARC-team is een samenwerkingsverband tussen Douane, de Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst FIOD, het Openbaar Ministerie Rotterdam en de Zeehavenpolitie.

error: Kopiëren mag niet!