China zet vraagtekens bij G7 ‘Geloofwaardigheid’

De internationale gemeenschap zal niet in overeenstemming zijn met de pro-westerse regels die door de G7 worden opgelegd en zal niet toestaan dat de door de VS geleide groep de wereldaangelegenheden domineert, zei het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken zaterdag in een verklaring.

“China zal nooit de zogenaamde regels accepteren die door weinigen worden opgelegd. De internationale gemeenschap accepteert de door de G7 gedomineerde westerse regels die de wereld proberen te verdelen op basis van ideologieën en waarden niet en zal deze niet accepteren”, aldus de verklaring.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken beschuldigde de groep ervan te handelen namens het ‘America-first’-beleid en te proberen zijn wil aan anderen op te leggen. “Dat laat gewoon zien hoe weinig internationale geloofwaardigheid betekent voor de G7”, zei het ministerie.

error: Kopiëren mag niet!