Huurprijzen woningen in valuta nauwelijks meer op te brengen

De economie van Suriname heeft de afgelopen jaren een hoge koersontwikkeling gekend. Dit heeft echter de burgers in Suriname geraakt, omdat de huurprijzen van woningen in euro’s worden gevraagd. Hierdoor zijn de huurprijzen extreem hoog, waardoor woningen voor velen buiten hun bereik zijn, wat een grote schaduw werpt over de economische situatie in het land. 

Een burger geeft tijdens een gesprek met een redactrice van Dagblad Suriname aan, dat er zo spoedig een oplossing moet komen. Zolang de koers stijgt, stijgt de huurprijs bij haar ook. “Ik weet soms helemaal niet van wat ik moet doen. Ik probeer een ieder te begrijpen in welke situatie dan ook, maar niemand kan mij begrijpen. Doordat de prijzen van alles blijven stijgen heeft mijn salaris helemaal geen waarde meer. Ik heb enkele periodes waarin ik denk, hoe ga ik het overleven en of ik mijn kinderen het beste ga kunnen bieden. Ondanks dat er twee bronnen van inkomen zijn gaat het moeilijk. En een ander huis zoeken gaat ook niet makkelijk”, zegt de vrouw.

“Niet alleen de woonomgeving gaat een rol spelen, maar ook van scholen verwisselen, vervoer bereik en nog veel meer, dus die stress die men dagelijks krijgt wordt door dit probleem groter en groter.” 

“Dit zorgt ook voor een grote achteruitgang van het aantal immigranten of toeristen. Er zijn enkelen die het kunnen betalen, maar anderen die het geld gewoon niet kunnen missen. Er moet een oplossing worden gevonden voor deze problemen, zodat iedereen toegang heeft tot betaalbare woningen en een eerlijke arbeidsomstandigheden.”

“Dit kan bijvoorbeeld door overheidssubsidies te verstrekken voor het huren van woningen. Door deze maatregelen zou de economische situatie in het land kunnen verbeteren en kunnen burgers en immigranten gelijke kansen krijgen. Kortom, om de situatie voor iedereen te verbeteren, is het van belang dat de overheid maatregelen treft om betaalbare woningen en eerlijke arbeidsomstandigheden te garanderen.”

TM

error: Kopiëren mag niet!