Ronny Asabina (BEP): “President heeft volk niet kunnen bekoren”

President Chandrikapersad Santokhi heeft met zijn betoog dinsdag in het parlement het volk niet kunnen bekoren, aldus BEP-fractieleider Ronny Asabina.. Het volk had verwacht dat de president met mededelingen zou komen die de op hol geslagen wisselkoers tot staan zou brengen en daarmee de alsmaar stijgende prijzen van goederen en diensten. 

Asabina zegt desgevraagd, dat de president de angst en de bezorgdheid die bij de bevolking leven over wat haar morgen te wachten niet heeft kunnen wegnemen of minder gemaakt. De samenleving heeft uitgekeken naar concrete, meetbare en controleerbare acties en maatregelen die het vertrouwen zouden moeten geven dat de koers teruggedrongen zou worden. In plaats daarvan heeft de president voor het overgrote deel maatregelen aangekondigd die in het Herstelplan zijn genoemd en of tijdens de begrotingsbehandeling al naar voren zijn gebracht. Op dat stuk was niets nieuws onder de zon. 

Voor wat betreft de aangekondigde maatregelen met betrekking tot valutatransacties en het aanbod op de valutamarkt, heeft volgens Asabina de president onderkend, dat de handhaving van regels en wetten gefaald heeft. De BEP-fractieleider zegt vandaag, donerdag 30 maart, uit te kijken naar het debat met de president over de huidige koersontwikkelingen. Hij hoopt dat het parlement alle ruimte daarvoor krijgt.

Parmessar: “Volk heeft er niets aan”

NDP-fractieleider Rabin Parmessar zegt dat de situatie in het land voor de bevolking alarmerend is. Het volk dat met een hongerige maag naar bed gaat vanwege de alsmaar stijgende prijzen van goederen, heeft volgens hem niets aan het hele betoog van de president. Parmessar had verwacht, dat gelet op de alarmerende situatie in het land, de president presidentschap zou tonen door een andere toon aan te slaan en een brug te slaan naar alle politieke partijen en organen in het land om het nationaal belang voorop te stellen. 

NPS-fractieleider Gregory Rusland had ook verwacht, dat de president zich zou focussen op het probleem van de koersontwikkelingen. Dat is wat op dit moment ernstig zorgen baart, omdat het de bevolking in een situatie brengt waarbij ze niet weet of er morgen voedsel op tafel zal zijn.  

SS

error: Kopiëren mag niet!