Nederlandse defensie schenkt 7 4-tonner trucks aan Nationaal Leger

Brigade-generaal Jan Hut, commandant van het Nederlandse Korps Mariniers, heeft een grote houten sleutel overhandigd aan minister Krishnakoemarie Mathoera van Defensie; symbool voor het in ontvangst nemen van 7 4-tonner trucks. Deze trucks beschikken over een systeem waardoor passagiers veilig vervoerd kunnen worden. Nederland heeft naast de 7 voertuigen ook reserveonderdelen en onderhoudspakketten gedoneerd. De overhandiging vond plaats in verband met de start op 28 maart van de jungletraining in de Ayoko Kazerne.

Naast bijna 300 Nederlandse militairen, nemen ook ongeveer 60 Surinaamse en 4 Amerikaanse militairen deel aan de jungletraining. Kort voor de start van de jungletrainingen, heeft brigade-generaal Hut een ontmoeting gehad met minister Mathoera en de bevelhebber van het Nationaal Leger, kolonel Werner Kioe A Sen.

Volgens brigade-generaal Hut is een jungletraining in Suriname meer dan het alleen maar werken aan de junglevaardigheden. “Het draagt bij aan het versterken van de relatie tussen Suriname en Nederland. Onze landen hebben een lange en bewogen historie en we zijn maatschappelijk diep met elkaar verbonden”, stelde de commandant. 

In de periode van begin maart tot en met eind mei zijn worden drie trainingen gehouden. “Als Korps Mariniers zijn wij altijd op zoek naar uitdagingen en manieren om ons te verbeteren. Dat doen wij in het ijzige noorden, nabij de Noordpool, in de hoge bergen, de droge woestijnen en de natte en dichte jungle. Zo wijd de wereld strekt. Wanneer je onder al deze omstandigheden kan vechten, dan kan je het overal”, aldus de brigade-generaal. De jungle is volgens hem een zeer uitdagende omgeving. 

Volgens minister Mathoera van Defensie stond deze dag in het teken van hernieuwd vertrouwen, samenwerking en vriendschap. De deelname van Surinaamse militairen aan de jungletrainingen is volgens haar een voorbeeld van wederzijds voordeel, omdat het personeel van het Nationaal Leger in staat wordt gesteld om hun kennis over de jungle te delen met de Nederlandse en Amerikaanse militairen.

error: Kopiëren mag niet!