“Jongeren vertonen meer en meer afwijkend gedrag”

“Jongeren tonen de afgelopen periode steeds meer afwijkend gedrag en dat wordt met de dag erger. Dat is helemaal niet goed”, zegt de gewezen ondervoorzitter van het Nationaal Jeugdparlement Dinesh Parag.

Hij geeft in gesprek met Dagblad Suriname aan, dat er verschillende soorten vormen zijn van afwijkend gedrag. Je hebt de verschillende vechtpartijen tussen jongeren, drugsgebruik onder jongeren, jongeren die bewapend nu naar school gaan, jongeren die snel agressief worden en jongeren die zelfs leerkrachten durven te brutaliseren.

“Wij hebben allemaal de filmpjes gezien waarin jongeren, dus schoolgaanden, te zien zijn die met elkaar vechten en schoolkinderen zelfs met volwassenen vechten. Je vraagt je dan af hoe het komt, dat de jongeren zo agressief zijn geworden. Komt het door het gebrek aan aandacht van de ouders? Komt het door een of ander zogenoemd stimulerend middel, of komt het gewoon door de situatie van het land'”, vraagt de oud-voorzitter zich af.

De oud-voorzitter geeft aan, dat het kan komen door de situatie in het land want niet alleen de jongeren zijn agressief geworden, ook volwassenen. Dat wordt ook opgemerkt bij de volwassenen die deelnemen aan het verkeer bijvoorbeeld en elkander uitschelden en nog veel meer. 

“De situatie in het land maakt dat ouders minder tijd hebben voor hun kinderen, omdat die langer aan het werk blijven om wat meer centjes te kunnen verdienen om uit te komen voor de maand. Dat ouders minder tijd hebben voor de kinderen maakt dat de ouders geen toezicht hebben op wat de jongeren doen en ze weinig kunnen communiceren met de jongeren”, zegt Parag.

“De situatie in het land zorgt niet alleen voor de achteruitgang in de economische sfeer, maar zorgt ook voor de achteruitgang in de kwaliteit van de mens. Indien er nog een overheid is die zich zorgen maakt om de jongeren, dan zal die spoedig beleid moeten ontwikkelen om deze problemen op te lossen, want met een agressieve en dorstig volk/jongeren creëren wij alleen en chaotische toestanden,”

TM

error: Kopiëren mag niet!