De trieste aanblik van Moengo

Dagblad Suriname heeft gesproken met levensgenieter Melvin, die onlangs na jaren een bezoek bracht aan het zo gekende florerende Moengo, “The Place to Be” . “Gisteren heb ik een roadtrip naar Moengo gemaakt. Wat een triest gezicht. Toen ik binnenreed, kreeg ik de schrik van mijn leven, ik zag dat alles verlaten en slecht onderhouden was”, geef Melvin aan. 

“Het ooit zo florerende Moengo is zo achteruitgegaan, dat ook de bekende supermarkt er nu slecht bij staat, het lijkt erop dat het nog steeds gebruikt wordt, maar het ziet er donker uit. Zelfs de tandartspraktijk heeft het moeilijk. Het alom bekende “Casa Blanca”, het eens zo prachtige gebouw, is nu vervallen en overwoekerd. Het sportgebeuren daar is helemaal vervallen. Als ik het bord ‘zwembad’ niet had gezien, had ik het niet geweten, dat dat daar was. Er waren een paar jonge mensen op de tennisbaan bezig zich op een of andere manier te vermaken”, geeft Melvin aan.

“De wegen zijn kapot. De Chinese winkel aan de overkant van het ziekenhuis is nog open. Maar, alles is slecht onderhouden, begroeid, vervallen of bestaat gewoon niet meer. Ook de oude haven wordt nu beheerd door een bedrijf en om te denken dat er politieke toppers afkomstig zijn uit deze stad, “shame on them”, Moengo is gewoon een triest gezicht”. geeft de levensgenieter boos aan.DA

error: Kopiëren mag niet!