NY stemt ermee in om $ 5,5 miljoen te betalen aan de man die ten onrechte is veroordeeld voor de verkrachting van auteur Alice Sebold.

De staat New York heeft ingestemd met het betalen van een schadevergoeding van 5,5 miljoen dollar aan Anthony Broadwater, een man die 16 jaar in de gevangenis zat voor de verkrachting van Alice Sebold, de bekroonde schrijfster van de roman “The Lovely Bones”. De veroordeling van Broadwater werd in november 2021 door een rechter vernietigd. Tijdens een hoorzitting vorige maand werd de schikkingsovereenkomst van $ 5,5 miljoen aangeboden, ondertekend door zijn advocaten en advocaten van het kantoor van de procureur-generaal van New York. Broadwater verklaarde dat hij hoopte en bad dat anderen in zijn situatie dezelfde mate van gerechtigheid zouden krijgen. De politie had geen verdachte kunnen lokaliseren na een rondgang door het gebied, maar een microscopisch klein haar bracht uiteindelijk Broadwater in verband met de aanval. De staat New York heeft ermee ingestemd 5,5 miljoen dollar te betalen als schadevergoeding voor het onrecht dat Anthony Broadwater is aangedaan.

error: Kopiëren mag niet!