NOORD-KOREA
Noord-Korea vuurt meer raketten af na protest tegen Amerikaanse oefeningen

Noord-Korea heeft twee ballistische raketten afgevuurd in de zee voor de oostkust, de laatste in een reeks lanceringen terwijl een Amerikaans vliegdekschip op het punt staat in Zuid-Korea aan te komen.

De raketten werden maandag afgevuurd vanuit de provincie Noord-Hwanghae en vlogen ongeveer 370 kilometer, aldus de gezamenlijke stafchefs van Zuid-Korea.

Beide raketten lijken buiten de exclusieve economische zone van Japan te zijn geland, aldus de Japanse regering.

De lanceringen van maandag kwamen toen het Amerikaanse vliegdekschip USS Nimitz en schepen van de bijbehorende aanvalsgroep dinsdag zouden aanmeren bij een Zuid-Koreaanse marinebasis in de havenstad Busan, zei Reuters.

Het regime van Kim Jong-un heeft geen commentaar gegeven op de lancering, maar zijn propaganda-apparaat bazuint de recente wapentests uit die volgens hem “de vijanden angst zullen aanjagen”. Volgens Bloomberg zoekt Noord-Korea naar nieuwe manieren om nucleaire aanvallen uit te voeren op de VS en zijn twee belangrijkste bondgenoten in Azië, Zuid-Korea en Japan.

error: Kopiëren mag niet!