Xi-Poetin-relatie

De Xi-Putin relatie moet serieus genomen worden. China en Rusland zijn in strategisch opzicht goed met elkaar verbonden. Er wordt gezocht naar fissuren in hun relatie, maar het duidelijkste wat naar voren komt uit Xi’s bezoek aan Moskou is dat zij elkaar waarderen en de wereld laten zien dat zij samenwerken. Er zijn verschillen tussen beide landen op vele gebieden zoals India, het economische veld, maar wat beide landen verenigt is hun antipathie tegen het Westen. De Westerse landen moeten de Sino-Russische relatie serieus nemen, minder focussen op hoe ze uit elkaar getrokken kunnen worden en meer denken aan de relatie als een eenheid. Deze manier van denken helpt om de verschillen te identificeren en strategische voordelen te verkrijgen tussen Beijing en Moskou.

error: Kopiëren mag niet!