Prijsverschil producten niet alleen per winkel, maar ook per district en gebied

Net als de districten in het binnenland, kampen de burgers van het ressort Kabalebo ook met heel wat problemen. De burgers zijn blij dat er een alternatief komt.

Nieuwe verbindingsweg 

Er komt binnenkort in het ressort Kabalebo een verbindingsweg naar het gebied. Het gebied wordt reeds ontbost en de nodige stappen richting vooruitgang worden ingezet.

Hoge prijzen

In gesprek met de redactie van Dagblad Suriname is benadrukt door enkele bewoners van het gebied, dat de komst van de nieuwe verbindingsweg naar Nickerie een grote verlichting zal zijn voor zowel het bedrijfsleven als de bevolking van het district. Het leven in Kabalebo is volgens de burgers duur. De prijzen verschillen met honderden Surinaamse dollars vanwege de afstand. 

Burgers moeten dagen nemen om spullen te kunnen kopen in het district Nickerie, en moeten soms zelfs overnachten. Dat alles kost heel wat geld. De mensen doen het in de meeste gevallen op innovatieve wijze. Ze komen niet uit zoals ze het zouden willen doen, net als anderen in andere gebieden.

De producten komen verder nog in het gebied met de boot vanuit Nickerie en soms via de weg vanuit Paramaribo en andere districten. De afstand die nu over de weg vanuit Paramaribo, langs alle andere gebieden, moet worden afgelegd is groot. De burgers zijn dus hoopvol dat er met de komst van de verbindingsweg naar het district Nickerie een nieuwe optie bedacht wordt om hen uit die financiële situatie te halen.

Prijs van brandstof klimt omhoog

Het gebaar naar de gemeenschap vindt men goed, wat minder is, is het feit dat door de komst van de weg de goederen niet goedkoper zullen worden. De bedrijven zullen in elk geval wel de gelegenheid hebben hun producten over land te transporteren. De brandstofprijs zal ervoor zorgen dat de producten prijzig zullen blijven, geven bewoners aan.

Het verschil in prijzen is niet alleen te merken in de diverse winkels, maar ook in diverse districten en gebieden, geven de burgers tenslotte aan.

error: Kopiëren mag niet!