Moslims van Suriname zijn in moeilijke tijd met Ramadan begonnen

Het is een tijd van vasten, gebed en bezinning en de bewoners zien ernaar uit om deze tijd met hun familie en vrienden te delen. Het is echter geen gemakkelijke Ramadan in Suriname dit jaar.

De prijzen van voedsel en andere levensmiddelen zijn sinds het begin van het jaar sterk gestegen. Voor veel mensen is het eten onbetaalbaar geworden.

Sommige families hebben een kleiner voedselbudget en moeten kiezen welke ingrediënten ze kunnen kopen om hun Ramadan maaltijden te bereiden.

Veel mensen hebben hun uiterste best gedaan om de Ramadan voor hun familie te vieren, maar het is duidelijk dat de verhoogde voedselprijzen een grote impact hebben gehad.

Ondernemers die voedsel verkopen, hebben ook te maken met verlies, omdat de verhouding tussen de vraag en het aanbod niet in balans is. Het is duidelijk dat de situatie moeilijk is. Maar, ondanks deze uitdagingen, hopen de bewoners dat het een gezegende Ramadan zal zijn.

Ze bidden dat de voedselprijzen zullen dalen en dat ze in staat zullen zijn om hun familie de maaltijden te bieden die ze verdienen. Ook hopen ze dat de Ramadan een bron van vrede, liefde en vreugde zal zijn.

error: Kopiëren mag niet!