Een 21-jarige vrouw uit Minneapolis is veroordeeld tot 15 jaar gevangenisstraf voor het meedoen aan een straatrace.

Een vrouw uit Minnesota is veroordeeld tot 15 jaar gevangenisstraf voor het deelnemen aan een straatrace tegen haar 17-jarige broer, die tijdens de race een stelletje raakte en hen doodde.

Camille Dennis-Bond, 21 jaar, racete tegen Leon Bond op een oostelijke county road om 10.30 uur op 4 april 2021, met elk een passagier naast zich.

Volgens een getuige reed de broer ‘onaanvaardbaar snel’, waarna hij een SUV raakte die vanuit de westelijke rijstrook linksaf wilde slaan terwijl hij racete met zijn zus Camille.

In de SUV zaten bestuurder Dalton Lee Ford en zijn vriendin Tayler Nicole Garza, beiden 22 jaar oud. De getuige voegde eraan toe dat het voertuig ‘basisch in poeder veranderde en in tweeën splitste’. Ford en Garza werden ter plekke dood verklaard.

Camille Dennis-Bond, die het stelletje niet raakte, werd in december schuldig bevonden aan twee aanklachten van derde graads moord en strafrechtelijke veroorzaking van dood door schuld. Ook werd ze schuldig bevonden aan strafrechtelijke veroorzaking van letsel en roekeloos rijden.

Ze werd veroordeeld tot 15 jaar gevangenisstraf, maar zal waarschijnlijk slechts negen en drie kwart jaar in de gevangenis doorbrengen, tussen de tijd die ze al heeft uitgezeten en de toezicht vrijlating.

Broer Leon, ondanks dat hij Ford en Garza raakte, werd als minderjarige aangeklaagd en schuldig bevonden aan twee aanklachten van derde graads moord in januari. De county attorney had bezwaar gemaakt tegen het aanklagen van Bond als minderjarige.

Bond zal tot hij 21 jaar is onder toezicht staan en krijgt een langdurig verblijf in een jeugdfaciliteit. Mocht hij de toezicht overtreden, dan zal hij automatisch een volwassen straf van 25 jaar in de gevangenis krijgen.

error: Kopiëren mag niet!