Achter gesloten deuren

Uit verzameld informatie wordt gemeld: “In het Derde Kanton Nickerie is achter gesloten deuren een strafzaak in behandeling waarin een jongeman van 22 jaar zich moet verantwoorden voor ontucht met een meisje van 15 jaar. De beklaagde zit in afwachting van het vonnis al enkele maanden in voorarrest.”

Nickerie-Paramaribo

“Seksuele omgang tussen volwassenen en minderjarigen is bij wet niet toegestaan. De verdachte wordt van een ernstig misdrijf beschuldigd waarop een gevoelige gevangenisstraf staat. Het vergrijp heeft in Nickerie plaatsgevonden. De dader is naar Paramaribo overgebracht en in verzekering gesteld. Tijdens zittingsdagen wordt hij naar het Rijstdistrict overgebracht.”

Kennismaking

“De kennismaking tussen de verdachte en de politie van de stad is onaangenaam geweest. Politiepost Latour heeft hem ontvangen met een vuistslag in de maagstreek, stoten en drukken tegen een metalen deur waardoor zich lichamelijk letsel heeft voorgedaan. De littekens zijn waarneembaar.”

 Voorgeschiedenis

“Het politie-, maatschappelijk-, psychologisch- en het gerechtelijk onderzoek geven aan, dat de scholiere door haar familie voortdurend lichamelijk en geestelijk werd mishandeld. Zij werd door moeder, oma en oom aan handen voeten vastgebonden, afgetakeld, het hoofdhaar kortgeknipt en de wenkbrauwen afgeschoren.”

Huiselijke omstandigheden

“Vanwege huiselijke omstandigheden liep zij weg. Het was een vlucht.  Met wederzijds goedvinden van een 7 jaar oudere vriend trok zij bij hem in. Er is sprake van liefde.”

Politie ingeschakeld

“De volwassene en het kind hebben een jaar samengewoond totdat haar familie het adres te weten kwam. De grootmoeder bracht met een eind hout slagen toe aan de jongeman, zijn bromfiets met een houwer bewerkt en de politie werd ingeschakeld.”

Parket

“In samenspraak met het Parket van de Procureur-Generaal is toegestaan, dat het getraumatiseerde meisje en haar familie worden begeleid door een psycholoog die haar diensten kosteloos heeft aangeboden.”

Waarschuwing

“De familie van het kind heeft een ernstige waarschuwing gekregen van justitiële autoriteiten. Mishandeling moet achterwege worden gelaten. De strafzaak wordt voortgezet.”

HD

error: Kopiëren mag niet!