Stormen en tornado’s vernietigen steden in Mississippi

Ten minste 23 mensen zijn omgekomen nadat een verwoestende combinatie van tornado’s en stormen de Amerikaanse staat Mississippi teisterde, zeiden lokale functionarissen zaterdag. Er zijn tientallen gewonden gevallen en vier mensen zijn als vermist opgegeven. Lokale autoriteiten hebben ook verklaard dat de stad Rolling Fork, Mississippi, “verdwenen” is.

Een tornado met een snelheid van 50 mijl per uur (80,46 km / u) trof vrijdagavond Silver City en Rolling Fork, waarbij de laatste bijna volledig werd geëgaliseerd. Burgemeester Eldridge Walker van Rolling Fork klaagde dat zijn “stad weg is”, terwijl hij de inwoners beloofde dat reddingsacties aan de gang waren en dat de stad zou worden herbouwd.

Video’s en afbeeldingen van de nasleep die op sociale media zijn geplaatst, tonen scènes van totale verwoesting, met grote gebieden die volledig zijn herleid tot schroot en puin en auto’s en vrachtwagens die zijn verscheurd en gestort op wat eens gebouwen waren.

error: Kopiëren mag niet!