President Santokhi benadert Haïtiaanse gemeenschap

President Chandrikapersad Santokhi heeft de Haïtiaanse gemeenschap in verschillende kerkgemeenschappen benaderd. Hij bracht zondag 26 maart bezoeken aan de gemeenten Dieu La Profesi, Englise Baptiste, Gemeente Nazarene en Gemeente Levenswater.

Tijdens zijn bezoeken benadrukte hij, dat er vele uitdagingen zijn waarmee de bevolking geconfronteerd wordt en dat de regering een luisterend oor heeft voor de noden van het volk. Hij riep de kerkgemeenschappen op om de hoop niet op te geven en stelde voor, dat de belangenbehartigingsorganisatie ‘Team Haïti’ mensen registreert die in aanmerking willen komen voor grond om aan landbouw te doen of een woning willen opzetten.

In het gebouw van Stichting De Olifant werd president Santokhi warm onthaald door een Haïtiaanse muziekgroep. Een gemobiliseerde groep uit de Haïtiaanse gemeenschap was ook aanwezig om hun steun te betuigen. Het staatshoofd heeft hen geïnformeerd over de distributie van voedselpakketten en de SRD 1.800 sociale steun.

Ook heeft hij de groep gewezen op de faciliteiten die voor de Haïtianen gecreëerd worden om te wonen en werken in Suriname. President Santokhi heeft de regering beloofd dat er beweging te zien zal zijn en meegedeeld dat de input van eenieder wordt meegenomen om Suriname weer gezond en leefbaar te maken.

error: Kopiëren mag niet!