Enorme olie- en gasafzettingen ontdekt in Noord-Afrika

De US Geological Survey (USGS) heeft de ontdekking aangekondigd van twee grote olie- en gasbekkens die door uitgestrekte gebieden van Libië en Tunesië lopen.

In zijn eerste beoordeling zei het US Energy Information Administration (EIA) dat de bevindingen in de Afrikaanse landen een totaal van 4 biljoen vaten olie en 385 miljard kubieke meter aan aardgas bevatten, wat het equivalent is van 1,47 biljoen vaten aan vloeibaar aardgas.

In 2021 was Libië de zevende grootste producent van ruwe olie van de OPEC en de derde grootste in Afrika, volgens het EIA. Libië bezit 3% van de wereldwijde – en 39% van de Afrikaanse – bewezen oliereserves.

Ondertussen schat het EIA de vormingen in Tunesië op 23 biljoen kubieke meter aan bewezen schaliegasreserves en 1,5 miljard vaten aan technisch herwinbare schalieoliebronnen.

error: Kopiëren mag niet!