VN waarschuwt ’s werelds water in gevaar
DOOR DUNCAN MIL

23 maart 2023 – Overconsumptie van water leidt de wereld naar tekorten. De Verenigde Naties waarschuwen dat niet-duurzaam watergebruik het doel van “toegang tot water en sanitaire voorzieningen voor iedereen tegen 2030” bedreigt.

Volgens een nieuw rapport dat is uitgebracht ter gelegenheid van de eerste VN-conferentie over waterveiligheid in 45 jaar, verklaarde de gastheer van de top Usha Rao-Monari: “Er is genoeg water op de planeet als we het effectiever beheren dan we tot nu toe hebben gedaan.” het de afgelopen decennia.”

“Ik denk dat we nieuwe bestuursmodellen, nieuwe financieringsmodellen, nieuwe modellen voor het gebruik van water en het hergebruik van water zullen moeten vinden dan ooit tevoren. Ik denk dat technologie en innovatie een zeer grote rol zullen spelen bij het kijken naar het beheer van de watersector en het gebruik van water”, vervolgde ze.

Van de honderden actieplannen die vóór de conferentie naar de VN zijn gestuurd, heeft de onderzoeksgroep van het World Resources Institute twee projecten geprezen. Een om tot 2029 $ 21,2 miljoen uit te geven aan ‘klimaatslimme’ landbouw en herstel van wetlands in het stroomgebied van de Niger, en een andere van 1.729 bedrijven die berekenen dat ze watergerelateerde investeringen ter waarde van $ 436 miljard kunnen doen.

Het rapport benadrukte dat water een mensenrecht is en eerlijk moet worden verdeeld.

error: Kopiëren mag niet!