Oplevering openbare toiletgroep Uitkijk 

Na de ingebruikname van de openbare toiletgroep te Calcutta, Oost- Westverbinding vond vrijdag de oplevering en openstelling plaats van de openbare toiletgroep te Uitkijk nabij de brug naar Hamburg. Ook werd  het plein naast de brug ingericht en in gebruik genomen voor dagtoeristen onder de naam “Bootsie Groenbastplein”.

De bouw van deze openbare toiletten wordt in het district Saramacca uitgevoerd in partnerschap met het Bureau Gemeenschapsprojecten van het Kabinet van de President en het commissariaat Saramacca. De materialen voor de bouw zijn gefinancieerd door het Kabinet van de President terwijl de bouw van het geheel in handen was van de technische dienst van het commissariaat.

De plaats hier bij de brug vormt een hot spot in het weekend, waar veel mensen bij elkaar komen langs het water voor recreatie en tot voor kort zonder de nodige sanitaire voorzieningen. Ook voor de mensen, en toeristen die de Uitkijkbrug gebruiken om hun reis voort te zetten richting Groningen, Coronie en Nickerie visa versa zal deze toiletgroep een uitkomst bieden.

error: Kopiëren mag niet!