OEKRAÏNE
Russische invasie: Situatierapport dag 394
DOOR PHIL BAINBRIDGE

24 maart 2023 – EU-leiders hebben een plan goedgekeurd om een miljoen artilleriegranaten naar
Kiev in het komende jaar, aangezien president Zelensky oproept tot meer langeafstandswapens van bondgenoten.

Kiev heeft ook herhaaldelijk om straaljagers gevraagd, “om de Russische luchtvaart zo ver mogelijk van onze grenzen te verdrijven en onze grondtroepen te ondersteunen door de vijandelijke logistiek te verstoren” en om meer controle te krijgen over vijandelijke bewegingen in de Zwarte Zee. In samenwerking met Polen heeft Slowakije vier MiG-29’s uit het Sovet-tijdperk geleverd.

Een Oekraïense grondcommandant heeft beweerd dat een Oekraïens tegenoffensief in Bakhmut “zeer binnenkort” zal beginnen, nadat de Russische aanvallen op stoom lijken te zijn gekomen, sommige troepen waarschijnlijk elders zullen worden ingezet en de strijdkrachten van de Wagner Group bijna geen wapens en personeel meer hebben.

error: Kopiëren mag niet!