Het tarief voor stroom is niet veranderd en blijft 1,43 SRD per kilowattuur

Het tarief voor stroom is niet veranderd en blijft 1,43 SRD per kilowattuur. Directeur Dave Abeleven van de Energie Autoriteit Suriname (EAS) heeft op insinuaties gereageerd dat consumenten 3,83 SRD per kWh moeten betalen voor geleverde energie.

De kostprijs voor stroom bedraagt momenteel 3,62 SRD per kWh en het verschil wordt opgevangen middels subsidies door de overheid en dividendverrekening vanuit Staatsolie. De kosten om stroom op te wekken zijn veel hoger.

De EAS zal de aanbevelingen van de EBS Tarievencommissie (ETC) bekijken en beoordelen conform haar wettelijke verantwoordelijkheid. De EAS verkeert in de omstandigheid dat zij technische bijstand krijgt van de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank (IDB), waardoor zij verschillende trajecten kan uitstippelen.

error: Kopiëren mag niet!