Poll: Weinig mensen nu nog in staat te investeren in onderhoud eigen woning

Uit een onlangs gehouden poll op de website van Dagblad Suriname blijkt, dat weinig mensen deze dagen nog in staat zijn om te investeren in het onderhoud van de eigen woning. Van de 2.142 volgers en lezers van de krant die op de poll hebben gereageerd geeft een aantal van 1.314 aan niet meer te kunnen investeren in dat onderhoud, ofwel 61 procent. 452 stemmers stellen dat nog soms te kunnen doen (21%) en slechts 376 mensen hebben als antwoord ‘Ja’ aangevinkt en dat is 18 procent.

Er zijn natuurlijk verschillende redenen waarom burgers niet kunnen investeren in het onderhoud van hun woning. Ten eerste kan het te duur zijn om de benodigde reparaties te doen. 

Ten tweede kunnen mensen te weinig tijd hebben om het onderhoud te doen. 

Ten derde kunnen mensen niet de juiste materialen hebben om het werk te verrichten. Ten vierde kunnen mensen niet de juiste kennis hebben om het werk goed te doen. 

En, ten vijfde kan het moeilijk zijn om aan de juiste materialen te komen.

Dit alles vooral het gevolg van de financieel-economische malaise waarin het land verkeert. De constant a la dol stijgende wisselkoers maakt het alleen maar moeilijker. Producten, geïmporteerd, worden ook met de dag duurder en dus voor velen in de samenleving onbetaalbaar. 

Het is dan ook voorstelbaar, dat Suriname te kampen krijgt met meer en meer slecht onderhouden woningen en andere gebouwen. 

Het internationaal aanzien van Paramaribo staat hiermee ook op het spel. Het is dan ook te hopen, dat de regering eindelijk eens grip krijgt op de wisselkoers, waardoor allerlei producten weer enigszins betaalbaar worden en mensen kunnen overgaan tot het opknappen van hun woningen.

PK

error: Kopiëren mag niet!