Nigeriaanse politicus voor orgaanhandel schuldig bevonden aan Britse moderne slavernijwet

Een man werd naar Groot-Brittannië vervoerd om voor zijn nier te worden uitgebuit door voormalig plaatsvervangend president van de Nigeriaanse senaat Ike Ekweremadu, zijn vrouw Beatrice, dochter Sonia en dr. Obinna Obeta, vond een Old Bailey-jury.

De groep presenteerde de naamloze man ten onrechte als een neef, zodat medici een transplantatie van £ 80.000 zouden uitvoeren nadat het slachtoffer een illegale betaling had gekregen om zijn orgaan te doneren aan de dochter van de senator die aan een nierziekte leed.

De Ekweremadus en Obeta behandelden de man als “wegwerpgoederen – reserveonderdelen voor beloning”, vertelde aanklager Hugh Davies KC aan de rechtbank, en ging een “emotioneel koude commerciële transactie” aan met hem en andere potentiële donoren.

error: Kopiëren mag niet!