Groot seismisch onderzoek voor Surinaamse kust afgerond

Staatsolie, werkt zoals eerder gemeld. dit jaar aan multi-block exploratie, seismische tests en nieuwe licentie toekenningen dit jaar. De offshore-activiteiten worden zowel lokaal als internationaal met grote belangstelling gevolgd. Suriname’s lopende biedronde in het Demerara-gebied omvat zes diepwater blokken. De blokken liggen ten oosten van de huidige offshore-ontdekkingen en hebben waterdieptes variërend van 400 tot 3.500 meter. In dat kader is een consortium van drie internationale bedrijven bezig geweest met verzamelen van driedimensionale (3D) seismische gegevens met hoge resolutie in het 22.000 km² ondiepe zeegebied van Suriname.

Definitieve gegevens 

Wereldwijde leverancier van energiegegevens en -intelligentie TGS heeft samen met de geotechnische data dienstverleners CGG en BGP fase IV van zijn seismische diepwater onderzoek voor de kust van Suriname voltooid, zo meldt OilNow. De definitieve gegevens van het onderzoek zullen later dit jaar beschikbaar zijn.”Suriname blijft een cruciale rol spelen bij het vergroten van de beschikbaarheid van hoogwaardige gegevens in de zuidelijke Atlantische Oceaan, een prioriteit voor TGS”, aldus David Hajovsky van het bedrijf. 

Kennis 

Het programma omvat ook meer dan 6.400 vierkante kilometer aan herverwerkte gegevens. De nieuwe multi client-gegevens zullen nu de diep- en ondiep water veilingen van Suriname ondersteunen.“Met onze diepgaande kennis van de regio Suriname-Guyana en leiderschap in geavanceerde beeldvorming technologieën, zal CGG de high-resolution, high-fidelity beelden leveren die nodig zijn om het volledige potentieel van Suriname beter te begrijpen.” 

Biedrondes

Eén biedronde voor Surinaamse blokken is inmiddels gestart en medio dit jaar staat er nog een gepland. De biedronde van Demerara 2022 omvat zes concessies. Het concentreert zich op het open areaal van de diepwater gebieden die een geologisch gedefinieerde structuur bedekken, het Demerara-plateau. Het boren in dit deel van het bassin werd gedaan door meerdere operators, met name Tullow Oil en Kosmos Energy.

Een niet-commerciële gas ontdekking werd gedaan door Tullow in 2017, met de Araku 1 in Blok 54, en er zijn drie 3D seismische onderzoeken uitgevoerd in het gebied tussen 2012 en 2015. Aan de kant van Guyana bevinden zich 25 miljard potentiële vaten.

error: Kopiëren mag niet!