Gedeelte aanmeersteiger Meerzorg door hoge golfslag weggerukt

Het oude beneden gedeelte van de aanmeersteiger te Meerzorg is niet door een aanvaring weggeslagen, maar door zware golfslag veroorzaakt door een voorbij varend schip. Het schip vertrok uit de Jules Sedney Haven en voer richting de monding van de Surinamerivier naar zee. Het voorval deed zich voor in de vroege ochtenduren van afgelopen zondag. De Maritieme Autoriteit Suriname (MAS) is bezig met het onderzoek naar het voorval. 

Eerder berichtte Dagblad Suriname op basis van binnengekomen informatie, dat het oude beneden gedeelte van de aanmeersteiger als gevolg van een aanvaring was weggeslagen. Daarbij werd gemeld dat het om een boot van Staatsolie zou gaan. Die informatie blijkt dus niet juist te zijn. De MAS zegt desgevraagd, dat het nog bezig is met het onderzoek, en dus nog geen nadere informatie kan verstrekken. 

Districtscommissaris van Commewijne Mohamedsafiek Radjab bevestigt desgevraagd, dat een gedeelte van de aanmeersteiger door zware golfslag van een voorbij varend schip is weggeslagen. Enkele veerboten die er aangemeerd lagen hebben daardoor ook wat schade opgelopen.

De districtscommissaris zegt de ontstane situatie van de aanmeersteiger van Meerzorg te hebben gerapporteerd aan het ministerie van Openbare Werken. Volgens Radjab wacht het ministerie het rapport van de MAS af.

SS

error: Kopiëren mag niet!